Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το ταχύτερο, ισχυρότερο και πιο απολαυστικό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας επισκέφθηκε τη θρυλική πίστα στο Nordschleife της Γερμανίας, προκειμένου να κάνει μια επίδειξη των δυνατότητών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O επαγγελματίας οδηγός που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του JCW GP ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή των 21 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 8 λεπτά, δηλαδή σχεδόν 30 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το John Cooper Works GP θα παραχθεί σε μόλις 3.000 μονάδες. Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος twin power turbo κινητήρας απόδοσης 306 ίππων. Το συγκεκριμένο MINI είναι το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής της MINI, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Διακρίνεται για την ελεγχόμενη με ακρίβεια συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης. Τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, το 8άρι κιβώτιο Steptronic και το μπλοκέ διαφορικό εξασφαλίζουν την χωρίς απώλειες μετατροπή της κινητήριας ροπής σε συναρπαστικές επιδόσεις.

Τα ισχυρά φρένα με τις τετραπίστονες δαγκάνες επιβραδύνουν το όχημα με ασφάλεια, οι σφιχτές βάσεις του κινητήρα, η εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος και η τεχνολογία της ανάρτησης βοηθούν το JCW GP να διασχίζει ταχύτατα τις στροφές, ενώ τα μεγάλα μετατρόχια και οι αυξημένες τιμές κάμπερ βελτιώνουν την εγκάρσια πρόσφυση.

Το εσωτερικό του συνδυάζει καθαρόαιμη σπορ αίσθηση με έντονες χρωματικές πινελιές. Ο νέος, ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Τα χειριστήρια αλλαγών των σχέσεων (shift paddles) στο σπορ τιμόνι είναι προϊόν 3D εκτύπωσης. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν το ένθετο του τιμονιού και η διακοσμητική λωρίδα στον χώρο επιβατών. Πίσω δεν υπάρχουν καθίσματα, αλλά μία κόκκινη εγκάρσια μπάρα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης