Το 2013 ο Dr Amit Patel έχασε ξαφνικά μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις, αυτή της όρασης. Έως τότε εργαζόταν ως οδηγός έκτακτης ανάγκης και είχε εκπαιδευτεί στη γρήγορη οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dr Patel ένιωσε την απόγνωση, τον πόνο, τη λύπη. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να χάνει το φως του, να σταματά να βλέπει τον ήλιο, τον ουρανό, τα πρόσωπα της συζύγου, των φίλων, να παρατά το τιμόνι του αυτοκινήτου, έχοντας πλέον ως πλοηγό στις βόλτες έναν σκύλο.

Με τον καιρό ο Βρετανός άρχισε να συνηθίζει τα νέα δεδομένα στη ζωή του. Έγινε ακόμη και μπαμπάς. Προκειμένου να δείξει στον 2,5 ετών γιο του ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστεύεις, ο Dr Patel μπήκε εκ νέου σε πίστα με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota Βρετανίας και η τηλεοπτική εκπομπή Top Gear του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει έναν γρήγορο γύρο στην πίστα με το GT86. Δίπλα του βρισκόταν ένας εκπαιδευτής, ο οποίος τον καθοδηγούσε και του μετέφερε άψογα όλες τις πληροφορίες. Ο Dr ήταν βέβαιος ότι μπορούσε να κάνει έναν ανταγωνιστικό χρόνο και το απέδειξε, σταματώντας το χρονόμετρο στο εκπληκτικό 1:46.

Δείτε την προσπάθεια του τυφλού Βρετανού, ακούστε πώς περιγράφει όλα τα συναισθήματα και μάθετε ποια είναι η πηγή έμπνευσής του.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης