Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται προς διάθεση μόλις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Opel Ampera. Ωστόσο, το κόστος αγοράς είναι απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα και αυτό οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση όσο και στην υψηλή φορολογία που υπάρχει, με αποτέλεσμα η τελική του τιμή να αγγίζει τα… 65.000 ευρώ! Από την άλλη, εταιρείες όπως η Mitsubishi, η Citroen, η Peugeot κ.ά. δεν εισάγουν τα ηλεκτρικά οχήματα, διότι η τελική τιμή δεν συμφέρει καθόλου τον καταναλωτή.

Παρ’ όλα αυτά, το 2013 αναμένεται στη χώρα μας ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από μία εταιρεία που γνωρίζει πολύ καλά την ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για το ηλεκτρικό Reva NXR, το οποίο πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα στα μέσα του επόμενου έτους και μάλιστα σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτές που ήδη γνωρίζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, οι άνθρωποι της εταιρείας σκοπεύουν να το τιμολογήσουν λίγο πιο ακριβά από ό,τι τα κλασικά hatchback της μικρής κατηγορίας, ενώ στόχος τους είναι να διαθέσουν 30.000 μονάδες σε τρία χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι η Reva έχει περάσει στα χέρια του ομίλου Mahindra, ο οποίος εκπροσωπείται στη χώρα μας από την Agripan. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα εισαχθεί και μάλιστα σε πολύ καλή, για τα δεδομένα, τιμή, ενώ θα υπάρξει και η ανάλογη υποστήριξη λόγω του πολύ αξιόπιστου δικτύου που διατηρεί εδώ και δεκαετίες η εν λόγω εταιρεία.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης