Τίποτα δεν αντιστέκεται στο νέο Land Rover Defender

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 13:00
Τίποτα δεν αντιστέκεται στο νέο Land Rover Defender

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ικανό να κινηθεί σε κάθε επιφάνεια με την ίδια άνεση και να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του. Το νέο Defender χαρακτηρίζεται ως ένα θαυμάσιο 4Χ4, που θα εκπλήξει με τις αρετές και τις ικανότητές του.

Η Land Rover έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά teaser φωτογραφιών από τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, ανακοινώνοντας ότι στην Ευρώπη θα λανσαριστεί στο τέλος του 2019 και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λίγους μήνες αργότερα.

Αυτήν την περίοδο, οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας πραγματοποιούν τα καθιερωμένα τεστ. Για την περίσταση έχουν ταξιδέψει με ορισμένα πρωτότυπα έως Β. Αμερική, δοκιμάζοντας τα αυτοκίνητα στις πιο σκληρές συνθήκες. Τα αξιολογούν στα πιο δύσκολα τερέν, σε περιοχές με υψόμετρο 4.000 μέτρων και σε θερμοκρασίες από -40 βαθμούς Κελσίου έως 48 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Defender διαφοροποιείται αισθητικά από κάθε άλλο μοντέλο της γκάμας Land Rover. Ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και θα προσφέρεται σε πέντε διαφορετικού τύπου αμαξώματα, με τρεις ή πέντε πόρτες. Είναι πιο μοντέρνο, σύγχρονο και καλύπτει τις απαιτήσεις των σύγχρονων αγοραστών, διατηρώντας παράλληλα τα «σκληροτράχηλα» χαρακτηριστικά που το έκαναν διάσημο σε κάθε γωνιά της γης.

Βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα MLA, έχοντας συμπαγείς διαστάσεις και μειωμένο βάρος. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν οι κινητήρες της σειράς Ingenium, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 13:00