Λουκάς Παπαλάμπρος

Το αυτοκίνητο που εκτόξευσε εμπορικά την τσεχική μάρκα στην κατηγορία των SUV είναι πλέον παρελθόν. Η Skoda ανακοίνωσε επίσημα ότι το Yeti καταργείται οριστικά και τη θέση του παίρνει το Karoq.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της εταιρείας εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς το όνομα Yeti είχε δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη στην παγκόσμια αγορά και οι πωλήσεις του όλα τα αυτά τα χρόνια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Βέβαια, η Skoda γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να προωθήσει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος ονομάζεται Karoq. Το καινούργιο compact SUV βασίζεται αισθητικά στο μεγαλύτερο Kodiaq, έχοντας όμως πιο δυναμική και σπορ εμφάνιση. Πατάει στην πλατφόρμα MQB του VW Group, την ίδια δηλαδή με τα Tiguan και Ateca, περιλαμβάνοντας όμοια μηχανικά μέρη και κινητήρες. Ριζικά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, προσφέροντας στους επιβάτες άνετους χώρους, πρακτικότητα και high-tech τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Karoq θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη. Η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης