Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Νέα γενιάς οθόνες, χειριστήρια αφής, προηγμένο λογισμικό, εξαιρετικά ισχυρή συνδεσιμότητα, άριστη επεξεργασία δεδομένων. Το καινούριο iDrive της BMW μεταφέρει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε άλλο επίπεδο, λειτουργώντας ως ένα ψηφιακός, έξυπνος βοηθός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύστημα πολυμέσων της βαυαρικής φίρμας κάνει ντεμπούτο στα iX και i4. Σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την γκάμα της μάρκας.

Χάρη στο BMW Intelligent Personal Assistant μπορεί να προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες και συνήθειες του οδηγού. Φέρει τεχνητή νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, μαθαίνοντας από αυτές και επικοινωνώντας με φυσικό διάλογο τόσο με τον οδηγό όσο και με τον συνοδηγό – σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.

Βελτιώνεται μέσω τακτικών over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων και ενσωμάτωσης πρόσθετων λειτουργιών, ενώ είναι πάντα επικαιροποιημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τεράστιες οθόνες

Τα αυτοκίνητα έχουν πάει σε άλλο επίπεδο πλέον

Οι οθόνες είναι σχεδιασμένες με ακρίβεια μέχρι το τελευταίο pixel. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η κεντρική οθόνη 14,9 ιντσών συγχωνεύονται σε μια μονάδα. Όλες οι πληροφορίες κατανέμονται με σαφήνεια χωρίς περιττά στοιχεία, προάγοντας τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του cockpit σε νέο επίπεδο.

Ο αριθμός μπουτόν και διακοπτών έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Την ίδια στιγμή,  χειριστήρια για σχετικές και Οι οθόνες έχουν πολύ υψηλή ανάλυση 200 ppiσυχνές βασικές λειτουργίες παραμένουν στις θέσεις που ο οδηγός βρίσκει διαισθητικά. Τα πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων υιοθετούν μία νέα, εντυπωσιακά καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση. Το γνώριμο iDrive Controller είναι το βασικό στοιχείο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα.

Έντονα και εντυπωσιακά γραφικά, μοντέρνα χρώματα, φουτουριστικές υφές και σχήματα, υψηλή φωτεινότητα και η αλληλεπίδραση των αντανακλάσεων δημιουργούν μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τρεις τύπους διάταξης (Drive, Focus, Gallery) και διαφορετικές εφαρμογές ενδείξεων (widgets) ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του ή την εκάστοτε οδηγική κατάσταση.

 

Φυσικός διάλογος

Του μιλάς και εκτελεί τις εντολές

Για να καταστήσουν ακόμα πιο προσωπική τη σχέση τους με τον ψηφιακό βοηθό, οι χρήστες μπορούν να δώσουν στο BMW Intelligent Personal Assistant ένα όνομα της επιλογής τους, το οποίο στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ως «εντολή εκκίνησης».

Ο προσωπικός βοηθός ακολουθεί τη σχεδιαστική αρχή της αθέατης τεχνολογίας (shy tech) ως προς το πώς και πού θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Αν του μιλήσετε, θα εμφανιστεί με τη μορφή μιας ρέουσας κινούμενης απεικόνισης σε όλες τις οθόνες, χωρίς όμως να κρύβει τις σχετικές πληροφορίες. Το εντυπωσιακό είναι πως μπορεί να ξεχωρίσει ποιος του μιλάει και εμφανίζεται στη σχετική περιοχή της οθόνης.

 
Πλοήγηση, στάθμευση και κλιματισμός

Στην κονσόλα υπάρχουν και φυσικά κουμπιά

Με την άφιξη του Operating System 8, οι ψηφιακές υπηρεσίες πλοήγησης, στάθμευσης και φόρτισης είναι πλήρως ενσωματωμένες στο βασισμένο στο cloud σύστημα BMW Maps με τρόπο φιλικό προς το χρήστη.

Όλα πλέον γίνονται εύκολα και γρήγορα. Οι πληροφορίες σχετικά με τους δρόμους και τα διαθέσιμα πάρκινγκ προβάλλονται αναλυτικά στον χάρτη.

Επίσης, οι λειτουργίες θερμοκρασίας στο σύστημα κλιματισμού αποθηκεύονται στο προφίλ χρήστη και η ροή αέρα, η κατανομή, η θέρμανση του τιμονιού και των καθισμάτων (και τον εξαερισμό τους), ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με τις συνήθειες του οδηγού.

Αν θέλετε μπορείτε να του μιλήσετε κιόλας. Λέγοντας, «Τα πόδια μου κρυώνουν», για παράδειγμα, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή των ποδιών.

 

Έφθασε η ώρα της BMW i4

Πού γίνονται οι δοκιμές του ηλεκτρικού SAV της BMW;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης