Μετά την έκδοση παραγωγής του νέου roadster μοντέλου, η Fiat παρουσίασε την αγωνιστική εκδοχή η οποία έχει εξελιχθεί από την Abarth Racing Team και πληροί τις προδιαγραφές της FIA για την κατηγορία RGT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Abarth 124 Spider Rally τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.8 turbo απόδοσης 300 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού. Στη θέση της υφασμάτινης οροφής έχει τοποθετηθεί μια σκληρή από συνθετικά υλικά, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι καινούργια, όπως και τα φρένα, ενώ οι τροχοί προέρχονται από την OZ.

Εξωτερικά φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, με το προστατευτικό κλωβό ασφαλείας roll cage να καλύπτει τις προδιαγραφές της FIA. Το εσωτερικό είναι ριζικά αλλαγμένο σε σχέση με την συμβατική έκδοση, έχοντας αγωνιστικά καθίσματα και τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία το 2017 και απευθύνεται σε ιδιωτικές ομάδες. Όσο για την τιμή ορίστηκε στα 150.000 ευρώ. Αναλυτικές πληροφορίες για το Abarth 124 Spider Rally θα δοθούν αργότερα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης