Στο Kyalami circuit της Νοτίου Αφρικής, με την άσφαλτο να καίει από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική λόγω της υγρασίας, η McLaren δοκιμάζει την εξωπραγματική Senna. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της βρετανικής εταιρείας είναι να δει πώς συμπεριφέρεται και αντιδρά το πανίσχυρο hypercar σε ακραίες συνθήκες. Όπως αναφέρει ο επίσημος δοκιμαστής, Gareth Howell, η Senna είναι ικανή να αντεπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία σε κάθε πίστα.

Έχει χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο road-legal track car. Ένα ακραίο, υπερβολικό, «διαβολικό» όχημα, ικανό να τρομάξει ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς. Το ασύλληπτης έμπνευσης υπερ-αυτοκίνητο, που έχει πάρει το όνομά του από τον θρυλικό Βραζιλιάνο οδηγό Ayrton Senna, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Με το γκάζι στο πάτωμα, φθάνει στα 200 χλμ./ώρα σε 6,8  δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα ανεβαίνει στα 300 στον απίστευτο χρόνο των 9,9 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγός και συνεπιβάτης βρίσκονται με την πλάτη κολλημένοι στα carbon καθίσματα βλέποντας το κοντέρ να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. Η τεράστια πίσω πτέρυγα και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρατούν σταθερό στο έδαφος τον βρετανικό «πύραυλο εδάφους», με τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται να ξεπερνούν τα 800 κιλά. 

Ο V8 4.0 biturbo κινητήρας των 800 ίππων και 800 Nm ροπής στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ., με το αυτόματο κιβώτιο αγωνιστικού τύπου να αλλάζει αστραπιαία ταχύτητες. Για την άμεση επιβράδυνση φροντίζουν τα carbon κεραμικά φρένα, τα οποία θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο.

Η Senna θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και έχει ήδη κάνει sold out, με τους εκλεκτούς πελάτες της McLaren να δίνουν προκαταβολικά το ποσό των 853.000 ευρώ που απαιτείται για την αγορά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης