Μυώδες, πληθωρικό, γεμάτο καμπύλες και ένα πανίσχυρο κινητήρα που υπόσχεται «εκρηκτικές» επιδόσεις. Η νέα AMG GLE 63 S είναι γεγονός, με την Mercedes να την παρουσιάζει με κάθε επισημότητα στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού μοντέλου έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dr. Dieter Zetsche. To κορυφαίο SAV της γερμανικής μάρκας αποτελεί τον άμεσο ανταγωνιστή της BMW X6 M.

Η εμφάνισή του είναι εκπληκτική, με την επιθετική μάσκα, τους αεραγωγούς στο καπό, τις ζάντες 22 ιντσών, τα πλαϊνά spoiler, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα λογότυπα AMG, να αναδεικνύουν το δυναμισμό του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με το «κοφτό» τιμόνι, τα δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και αεριζόμενα-θερμαινόμενα καθίσματα, τις αλουμινένιες λεπτομέρειες, τα carbon φινιρίσματα, τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, το προηγμένο ηχοσύστημα της Harman Kardon και τα σήματα AMG.

Κάτω από το μεγάλο καπό, βρίσκεται ο «θηριώδης» V8 5.5 twin turbo κινητήρας, απόδοσης 577 ίππων και 760 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου AMG Speedshift Plus 7G-Tronic. Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες των sportcar, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και για καλύτερα κρατήματα στις στροφές, η AMG GLE 63 S εξοπλίζεται με την ανάρτηση AMG Ride Control, το σύστημα Active Curve και το σύστημα διεύθυνσης Sport Direct. Επίσης, υπάρχει το Dynamic Select με τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Individual, Slippery Transmission).  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης