Θεωρείται από τα κορυφαία sport sedan υψηλών επιδόσεων στον κόσμο, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Η ανανεωμένη γενιά της BMW M5, ωστόσο, προσφέρει το κάτι παραπάνω, χάρη στο πακέτο «Competition Package».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε μοντέλο της Σειράς 5, έτσι και η κορυφαία M5 δέχθηκε ανανέωση από τους μηχανικούς και σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας. Στιλιστικά, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέα φώτα, με τις αλλαγές στο εσωτερικό να είναι ελάχιστες αλλά ουσιαστικές.

Κάτω από το τεράστιο καπό βρίσκεται ο V8 Twin Power Turbo κινητήρας των 4,4 λίτρων, απόδοσης 560 ίππων και 680 Nm ροπής. Χάρη στο πακέτο «Competition Package» η ισχύς ανεβαίνει κατά 15 ίππους, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα. Χαμηλωμένη κατά 10 χλστ. είναι και η ανάρτηση, με το πίσω διαφορικό «Active M Differential» να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα πιο σπορτίφ χαρτογράφηση διαθέτει και το «M Dynamic Mode» του συστήματος ευστάθειας DSC, με το πακέτο να συμπληρώνεται από τις νέες ζάντες 20 ιντσών. Να σημειώσουμε ότι το «Competition Package» προσφέρεται προαιρετικά και στις Μ6 Coupe, Cabrio και Gran Coupe.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης