Το αφεντικό της VW είπε όχι στον Marchionne

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 11:03
Το αφεντικό της VW είπε όχι στον Marchionne

Στην έκθεση της Γενεύης, αυτό που συζητήθηκε έντονα ήταν η εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA και η επόμενη μέρα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Από τον Karl-Thomas Neumann, CEO της γερμανικής φίρμας, έως τον Carlos Ghosn, επικεφαλής της Renault, άπαντες στο σαλόνι της ελβετικής πόλης έκαναν αναφορά στον κύκλο συμμαχιών που έχει ανοίξει και στις κινήσεις που αναμένουμε στο προσεχές μέλλον.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί όλο αυτόν τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια περί πιθανής συγχώνευσης του ομίλου με το VW Group. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο συνδυασμός PSA-Opel απειλεί τη VW δημιουργώντας έναν ισχυρό αντίπαλο. Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία πως το προσεχές διάστημα μπορεί η VW να εμφανιστεί με μία πρόταση. Για μένα όλες οι πόρτες είναι ανοικτές και δεν θα ντραπώ να χτυπήσω οποιαδήποτε για το καλό της FCA».

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τον Matthias Muller να απαντά άμεσα, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Marchionne. «Έχω να δω τον Sergio πολύ καιρό. Δεν είμαστε σε κατάσταση να συζητήσουμε κάτι αυτήν τη στιγμή. Έχουμε να λύσουμε άλλα προβλήματα» είπε ο CEO της VW.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 13:11