Το καθαρότερο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες διαθέτει το καινούργιο SUV της Volvo, χάρη σε ένα πρωτοποριακό φίλτρο καμπίνας, το οποίο συγκρατεί τα αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Το φίλτρο ονομάζεται CleanZone και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο νέο XC90. Έχει πολλαπλές στρώσεις και συνδυάζεται με αισθητήρα, ελέγχοντας την ποιότητα του αέρα και καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στο στρώμα ενεργού άνθρακα εμποδίζει τα αιωρούμενα μικροσωματίδια να εισβάλλουν στην καμπίνα από τους αεραγωγούς, με τον αισθητήρα να λειτουργεί ως ανιχνευτής βλαβερών ουσιών και οσμών, κλείνοντας αυτόματα το κύκλωμα εξαερισμού όταν απαιτείται.

Το φίλτρο μπορεί να κατακρατήσει τη γύρη και σωματίδια διαμέτρου κάτω των 0,4 μm. Όπως αναφέρει η Volvo, αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του XC90 και στην πορεία θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την κατασκευή έχουν χρησιμοποιηθεί λιγότερο τοξικό υλικά, ενώ μια ομάδα ανθρώπων που ονομάστηκε «Volvo Cars Nose Team», είχε αναλάβει το έργο της οσμής. Με απλά λόγια, μύριζαν κάθε υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην καμπίνα και διαπίστωναν πότε έχουν ευχάριστη και πότε έντονη οσμή, καταγράφοντας όλα τα δεδομένα. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης