Ο ιταλο-αμερικανικός όμιλος παρουσίασε στην κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας ένα πρωτότυπο όχημα που εντυπωσιάζει με τη φουτουριστική σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Chrysler Portal Concept έχει σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί έναν φιλόξενο, ενδιάμεσο χώρο μεταξύ σπιτιού και γραφείου. Διαθέτει ό,τι πιο hight-tech κυκλοφορεί σε επίπεδο τεχνολογιών και ηλεκτρονικών. Το design του ξεκίνησε από μέσα προς τα έξω, με την καμπίνα να καλύπτει έκταση 5 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενώντας έως έξι επιβάτες.

Στο κέντρο φέρει μια μεγάλη οθόνη που περιγράφεται ως community display screen, διαθέτοντας μοναδικές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ακόμη μία οθόνη που λειτουργεί με χειρονομίες, με τους επιβάτες να μοιράζονται φωτογραφίες, μουσική και video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει σύστημα ενδοεπικοινωνίας, με τις συρόμενες πόρτες να ανοίγουν αυτόματα και τα καθίσματα να προσαρμόζονται στον σωματότυπο των επιβατών. Το έξυπνο λογισμικό βιομετρικών χαρακτηριστικών αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του, ενώ το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, κλάσης SAE 3, περιλαμβάνει περιμετρικά του αμαξώματος αισθητήρες, ραντάρ και κάμερες.

Για την κίνηση φροντίζει ένα ηλεκτρικό σύνολο που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 100 kW/h. Η αυτονομία αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ χάρη στο σύστημα ταχείας φόρτισης DC Fast Charger 350 kW αναπληρώνει μέσα σε 20 λεπτά τόση ενέργεια ώστε να καλύψει μια διαδρομή 240 χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης