Πληθώρα νέων μοντέλων αναμένουμε τα επόμενα χρόνια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με την αυτόνομη τεχνολογία και την ηλεκτροκίνηση να κυριαρχούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η VW παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο όχημα, το οποίο αποτελεί προπομπό του μοντέλου παραγωγής που θα δούμε το 2020. Ανήκει στα crossover και διακρίνεται για τη φουτουριστική σχεδίαση, την υπέροχη μάσκα με το φωτιζόμενο σήμα, τις ζάντες 20 ιντσών και το έντονο κόκκινο χρώμα κόκκινο χρώμα (Hibiscus Red Metallic).

Η πανοραμική οροφή διαθέτει LED γραμμές, με το ανασηκωμένο πίσω τμήμα να προσδίδει πιο σπορ προφίλ. Το εσωτερικό είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Ψηφιακές οθόνες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και προηγμένες τεχνολογίες. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται με φωνητικές εντολές και gesture control, παντού υπάρχουν κάμερες, λέιζερ και υπέρηχοι, σκανάροντας τον δρόμο και αναγνωρίζοντας οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο κινείται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού χάρη στην αυτόνομη τεχνολογία I.D Pilot, με το Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας να προβάλλει όλες τις πληροφορίες. Το τιμόνι αποθηκεύεται στο ταμπλό και ενεργοποιείται με ένα απλό άγγιγμα στο λογότυπο.

Φυσικά, είναι απόλυτο φιλικό προς το περιβάλλον. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 306 ίππων με την αυτονομία να φθάνει τα 500 χιλιόμετρα και τις μπαταρίες χωρητικότητας 81 kWh να φορτίζουν σε μόλις 30 λεπτά σε ποσοστό 80%.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης