Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Mercedes – AMG παρουσίασε το εντυπωσιακό Project One, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ίδια ως το πιο συναρπαστικό όχημα δρόμου όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από το ίδιο υβριδικό σύνολο που είχε η W06 των Hamilton και Rosberg, συνδυάζοντας τον V6 1.6 Turbo κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα ηλεκτρικό turbo και σύστημα KERS, επιτυγχάνοντας θερμοδυναμική απόδοση 43%.

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 1.100 ίππους περίπου, με τις επιδόσεις να είναι «εκρηκτικές». Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπολογίζεται πως τα 0-100 έρχονται σε λιγότερα από 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόλυτο hypercar της γερμανικής εταιρείας θα είναι πολύ πολύ γρήγορο. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, είναι ικανό να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία του Nurburgring – ανεξάρτητα από την κατηγορία – σπάζοντας το ρεκόρ γύρου, που κατέχει από το 1983 ο Stefan Bellof με την αγωνιστική Porsche 956 (6.11:13).

Η μεγαλύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον Moers, είναι να βρεθεί ο κατάλληλος οδηγός για να χειριστεί το αυτοκίνητο μέσα σε μία τόσο απαιτητική πίστα.

Διαβάστε επίσης: To απόλυτο hypercar της Mercedes είναι γεγονός


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης