Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο τεχνολογικός γίγαντας σκοπεύει να πουλήσει τα Tesla Bots του σε εταιρείες που θέλουν να μηχανοποιήσουν αυτό που ο Elon Musk περιγράφει ως «επικίνδυνες, ταπεινές ή βαρετές» εργασίες που επί του παρόντος εκτελούνται από ανθρώπους. Αρχικά όμως θα χρησιμοποιηθούν από την ίδια την Tesla στη γραμμή παραγωγής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ανθρωποειδή αυτά ρομπότ με ονομασία Optimus θα έχουν ύψος 1.75μ. θα ζυγίζουν 57 κιλά και θα μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 20.4 κιλά.

Η αντικατάσταση των εργαζομένων με ρομπότ που δεν χρειάζονται μεσημεριανά διαλείμματα, διακοπές, μηνιαίες αποδοχές, συνταξιοδοτικές εισφορές, πακέτα υγειονομικής περίθαλψης και ποτέ δεν αρρωσταίνουν, θα είναι ελκυστική για πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ορισμένοι ειδικοί της βιομηχανίας τεχνολογίας έχουν μετριάσει τον ενθουσιασμό τους. Αμφισβητούν ήδη το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα ρομπότ και ανέφεραν το ιδιαίτερο ιστορικό του Μασκ για την εκπλήρωση απίστευτων τεχνολογικών υποσχέσεων όπως το Hyperloop και το Cybertruck.

Σύμφωνα με την Tesla τα ρομπότ σταδιακά θα μπορούν να αγοραστούν και από ιδιώτες ώστε να έχουν έναν προσωπικό βοηθό στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίσημη παρουσίαση των Tesla Bots θα γίνει και νέα αναφορά σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρία στο πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της. Περισσότεροι από 150.000 οδηγοί Tesla δοκιμάζουν επί του παρόντος το πλήρες σύστημα αυτοοδήγησης (FSD) Beta της εταιρείας στα αυτοκίνητά τους στη Βόρεια Αμερική, αλλά ένας ανώτερος μηχανικός της Tesla έχει δηλώσει προηγουμένως ότι το ολοκληρωμένο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους οδηγούς της Tesla μέχρι το τέλος του το 2022.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης