Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής στον κόσμο. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 μονάδες, με δύο από αυτές να έχουν ήδη παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες.

Το Koenigsegg One:1, τροφοδοτείται από ένα V8 5.0 Twin Turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 1.389 ίππους, με το βάρος του αμαξώματος να είναι στα 1.390 κιλά με όλα τα υγρά. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με το όνομα του να συμβολίζει την αναλογία κιλών ανά ίππο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρείται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, έχοντας εκπληκτική αεροδυναμική και «εκρηκτικές» επιδόσεις. Το δεύτερο One:1 είναι δεξιοτίμονο και παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στην βρετανική BHP Project, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση VMax200.

Πίσω από το τιμόνι κάθισε ο επαγγελματίας οδηγός, Robert Serwanski, κάνοντας μια επίδειξη των δυνατοτήτων του hypercar. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το όχημα απέδιδε μόλις 1.160 ίππους, καθώς εφοδιαζόταν με βενζίνη. Για την μέγιστη απόδοση, απαιτείται βιοκαύσιμο με αιθανόλη. Παρά την μικρότερη ισχύ, έπιασε στην ευθεία τα 225 μίλια, δηλαδή 362,102 χλμ./ώρα. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης