Χαρακτηρίζεται ως το sportcar παραγωγής που πλησιάζει όσο κανένα τα αγωνιστικά οχήματα. Παρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν λανσαριστεί στην αγορά έξι γενιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 GT3 είναι το απόλυτο τετράτροχο. Αυτό που μπορεί να εκτοξεύσει την αδρεναλίνη του οδηγού στα ύψη και να του προσφέρει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, αρκεί αυτός που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να έχει την ικανότητα και την εμπειρία να το χειριστεί.

Τον Μάρτιο του 1991, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, έκανε ντεμπούτο η πρώτη 911 GT3, διάδοχος της Carrera RS 2.7. Αυτό ήταν το αυτοκίνητο που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τους απαιτητικούς οδηγούς, γι΄αυτούς που επιζητούσαν κάτι διαφορετικό, αυτό που θα τους έφερνε πιο κοντά στην Porsche Motorsport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών, η γερμανική φίρμα δημιούργησε ένα video για να τιμήσει την ειδική έκδοση του εμβληματικού της μοντέλου. Στην εξέλιξη της 911 GT3 συμμετείχαν ο θρύλος των ράλι Walter Rohrl, ο μηχανολόγος αγώνων Roland Kussmaul και αρκετοί ακόμη ειδικοί από το αγωνιστικό τμήμα της Porsche.

Η πιο πρόσφατη έκδοση της GT3 τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο boxer κινητήρα 4.0 λίτρων απόδοσης 500 ίππων και 460 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης