Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από τη χθεσινή διαρροή, η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε επίσημα το νέο σπορ SUV μοντέλο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Range Rover Velar τοποθετείται ανάμεσα στα Evoque και Sport, ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV Coupe και διακρίνεται για τον δυναμικό σχεδιασμό, τις καμπύλες γραμμές και τη σπορτίφ εμφάνιση. Βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με αυτό της Jaguar F-Pace και το αμάξωμα είναι από αλουμίνιο σε ποσοστό 81%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4.803 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.874 χλστ., διαθέτει νέας τεχνολογίας Matrix Laser LED φώτα και αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και οι τεχνολογίες είναι στην πρώτη γραμμή, με την καμπίνα να φιλοξενεί με άνεση πέντε επιβάτες και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 558 λίτρων.

Φέρει δύο οθόνες αφής 10 ιντσών, από τις οποίες ελέγχονται όλες οι λειτουργίες, προηγμένο σύστημα πολυμέσων Touch Pro Duo που εφοδιάζεται με τετραπύρηνο Intel επεξεργαστή και σκληρό δίσκο 60 GB. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών περιλαμβάνεται στα έξτρα, με τον εξοπλισμό να είναι πλήρης. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλειάδα συστημάτων, από την αυτόνομη πέδηση με ανίχνευση πεζών έως το All Terrain Progress Control για ασφαλείς μετακινήσεις σε όλα τα τερέν.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Οι πλουσιότερες εκδόσεις εφοδιάζονται με αερανάρτηση και ενεργό κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν τρεις επιλογές βενζίνης και ισάριθμες diesel.

Στη βάση της γκάμας είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 λίτρων της σειράς Ingenium με 250 ή 300 ίππους και ακολουθεί ο V6 3.0 Supercharged των 380 ίππων. Στους πετρελαίου συναντάμε τον δίλιτρο της ίδιας σειράς με 180 και 240 ίππους και τον V6 3.0 απόδοσης 300 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF και τετρακίνηση.

Οι πωλήσεις του νέου Range Rover Velar θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο του Solihull στη Μεγάλη Βρετανία. Η τιμή εκκίνησης στην τοπική αγορά ορίστηκε στις 44.830 λίρες.

 

Ανακαλύψτε όλη την γκάμα της Land Rover

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης