Με αυτονομία που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα, το νέο μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Chevrolet, έρχεται για να ταράξει τα νέρα στην αγορά, κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις πιο άνετες και οικονομικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλεονέκτημα του νέου Bolt EV είναι η προηγμένη συστοιχία μπαταριών και η υψηλή απόδοσή της. Με μια φόρτιση, μπορεί να διανύσει τα διπλάσια χιλιόμετρα από το i3 για παράδειγμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους να βγουν και εκτός πόλης, χωρίς το άγχος της εύρεσης σταθμού ανεφοδιασμού.

Η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 9 ώρες από απλό οικιακό δίκτυο, ενώ από ταχυφορτιστή σε μόλις 60 λεπτά και σε ποσοστό 80%. Στον ψηφιακό πίνακα οργάνων προβάλλονται όλα τα δεδομένα, από την αυτονομία, έως τη λειτουργία της μπαταρίας, την ώρα, τις καιρικές συνθήκες, την τοπογραφία του περιβαλλόντος και τις οδηγικές συνήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 10,2 ιντσών του συστήματος πολυμέσων  MyLink, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ασύρματη φόρτισης smartphones, κάμερες και ειδικό σύστημα πλοήγησης για επιλογή διαδρομών από τους σταθμούς φόρτισης. Η Chevrolet έχει προσθέσει και μια πρωτοποριακή εφαρμογή, επιτρέποντες στους ιδιοκτήτες να βλέπουν ποιος οδηγεί οικονομικότερα. 

Όσο για την τιμή του Bolt EV, στις ΗΠΑ ορίστηκε στα 37.500 δολάρια που με την κρατική προσφορά μειώνεται στα 30.000 δολάρια. Για την Ευρώπη ούτε λόγος να γίνεται βέβαια – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – μετά την απόφαση της εταιρείας να αποχωρήσει από την ήπειρό μας. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης