Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τόσο ήσυχο και συνάμα τόσο οικονομικό. Ικανό να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, μεταφέροντας με άνεση και ασφάλεια τους επιβάτες στον προορισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο C5 Aircross Hybrid παρουσιάστηκε επίσημα από τη Citroen, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της μάρκας. Το δημοφιλές SUV τεχνολογίας plug-in hybrid τροφοδοτείται από τον 1.6 PureTech βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 225 ίππους και τα 320 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του ηλεκτροποιημένου αυτόματου κιβωτίου e-EAT8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Η μπαταρία φορτίζει από απλή πρίζα (3,3 kW, 8A) σε περίπου έξι ώρες, από παροχή 3,3 kW και 14A σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και από επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) 7 kW 32A σε δύο ώρες.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το γαλλικό SUV καταναλώνει σε μικτές συνθήκες 1,7 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει μόλις 39 γρ./χλμ.

Αισθητικά, οι διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις εντοπίζονται στις υποδοχές ηλεκτρικής ενέργειας και πλήρωσης καυσίμου -η πρώτη βρίσκεται αριστερά και η δεύτερη δεξιά-, στους πράσινους και μπλε χρωματισμούς ορισμένων τμημάτων του αμαξώματος και στα λογότυπα «hybrid» και» h».

Στο εσωτερικό, έχουν ανασχεδιαστεί τα γραφικά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, προβάλλοντας πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική κίνηση, ενώ στον κεντρικό καθρέπτη έχει προστεθεί ένας μπλε λαμπτήρας που ενεργοποιείται όταν το όχημα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης, έχουν προστεθεί οι λειτουργίες ΕV και Hybrid στον επιλογέα Drive Mode, με την κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων να παραμένει ως έχει. Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή των υλικών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι επιβάτες απολαμβάνουν μοναδικά επίπεδα άνεσης χάρη στα ευέλικτα πίσω καθίσματα που μετακινούνται και την πρωτοποριακή ανάρτηση Progressive Hydraulich Cushion.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 460 έως 600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του 19 συστήματα υποβοήθησης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, από εδώ και στο εξής, όλα τα μοντέλα της Citroen θα διαθέτουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική ή plug-in hybrid έκδοση.

Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές του C5 Aircross

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης