Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να το δούμε ποτέ. Οι εμπνευσμένοι σχεδιαστές της Honda το τόλμησαν όμως, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική φίρμα και πιο συγκεκριμένα μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών που εδρεύει στη Βρετανία, δημιούργησε την pick-up έκδοση του πανίσχυρου hatchback. Ονομάζεται Civic Type R Pickup Truck και διαθέτει πραγματική καρότσα, όπως ένα ελαφρύ επαγγελματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Swindon και φέρει την κωδική ονομασία «Project P». Έχει τροποποιηθεί πλήρως από την μεσαία κολόνα και πίσω, διαθέτοντας, ωστόσο, τη μεγάλη χαρακτηριστική πτέρυγα.

Σύμφωνα με τη Honda, όλα τα μηχανικά μέρη παρέμειναν ίδια. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας χωρητικότητας 2.0 λίτρων, απόδοσης 320 ίππων και 400 Nm ροπής. Το hot pick-up επιταχύνει στα 0-100 σε 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Φυσικά, το διθέσιο αγροτικό Type R δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή. Όμως, είναι πολύ πιθανό η Honda να επισκεφθεί την πίστα του Nurburgring, προκειμένου να διαπιστώσει τις δυνατότητές του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης