Παρατηρώντας το αμάξωμα δεν βλέπεις καμία διαφορά. Ωστόσο, πολλά τμήματα του νέου αγωνιστικού της CUPRA είναι κατασκευασμένα με τρισδιάστατη τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική φίρμα συνεργάστηκε με τη φημισμένη εταιρεία HP, δημιουργώντας μία σειρά εξαρτημάτων στο ολοκαίνουριο Leon Competition TCR που έχουν σχεδιαστεί και παραχθεί από 3D εκτυπωτή.

Οι εξωτερικοί καθρέπτες, το πλέγμα στη μάσκα, οι εισαγωγές αέρα, οι υποδοχές ψύξης για τα φρένα και τον κινητήρα, η κολόνα του τιμονιού και διάφορα αεροδυναμικά μέρη έχουν κατασκευαστεί από τον εκτυπωτή Jet Fusion 5200 3D της HP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όλα αυτά τα στοιχεία τοποθετήθηκαν στα πρωτότυπα οχήματα, ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας. Τα τρισδιάστατα τυπωμένα μέρη αξιολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τα υπόλοιπα.

Η 3D τεχνολογία προσφέρει πολύ μεγάλη ευελιξία στους μηχανικούς, καθώς όλη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής πραγματοποιείται σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με τα παραδοσιακά εξαρτήματα, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης