Του Λουκά Παπαλάμπρου

Χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο sedan του κόσμου. Ένα υπέροχο τετράτροχο εκλεπτυσμένης κομψότητας, αξεπέραστης πολυτέλειας και προηγμένης μηχανικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2009 και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.300 άνθρωποι στον κόσμο το έχουν κάνει δικό τους, ανάμεσά τους πολλές διασημότητες. Η εσωτερική κωδική ονομασία ήταν «Project Kimberle», από το ομώνυμο διαμάντι. Πρόκειται για τη Bentley Mulsanne, ένα από πιο πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο.

Όταν τερματιστεί η παραγωγή της Mulsanne, τον ερχόμενο Απρίλιο, παραδίδοντας τα σκήπτρα της ναυαρχίδας της Bentley στην ολοκαίνουργια Flying Spur, μια ένδοξη δεκαετία θα φθάσει στο τέλος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mulsanne γεννήθηκε στην κυριολεξία από μία λευκή κόλλα χαρτί. Εντελώς χειροποίητη, κατασκευασμένη στο Crewe της Βρετανίας, με μια εξέλιξη του εικονικού twin-turbocharged 6,75 λίτρων V8 κινητήρα των 512 ίππων, με ότι πιο σύγχρονο στον τομέα της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής και ένα εντελώς νέο πλαίσιο, σε ένα μοντέρνο ντιζάιν μέσα και έξω, εμπνευσμένο από τις μεγάλες Bentley του παρελθόντος.

Προσφέρεται σε πάνω από 100 χρώματα βαφής, 24 χρώματα εσωτερικής δερμάτινης επένδυσης και εννέα είδη καπλαμά, προσφέροντας ένα πρωτόγνωρο βαθμό εξατομίκευσης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Για να κατασκευαστεί μία μονάδα απαιτούνται 400 ώρες. Η αρχή γίνεται από το αμάξωμα, όπου εξειδικευμένοι τεχνίτες βασίζονται στα χέρια και τα μάτια τους, για να ολοκληρώσουν με επιτυχία 5.800 μεμονωμένες συγκολλήσεις. Κάθε στρώμα βαφής ψεκάζεται με το χέρι. Μετά τη λάκα, κάθε αυτοκίνητο λειαίνεται με λεπτό τρίψιμο στο χέρι πριν γυαλιστεί με αγνό παρθένο μαλλί για 12 ώρες.

Περίπου 150 αφιερώνονται στη δημιουργία του πολυτελούς δερμάτινου εσωτερικού – προτού καν τοποθετηθούν προαιρετικές επιλογές. Τα πάντα στο σαλόνι είναι ραμμένα και διαμορφωμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι. Μόνο για το γαζί αντίθεσης, απαιτούνται 37 ώρες για την ολοκλήρωσή του! Καρυδιά, κερασιά και βελανιδιά κοσμούν τα διακοσμητικά μοτίβα.

Απ’ όλες τις Bentley Mulsanne άξιες ιδιαίτερης αναφοράς είναι δύο: η έκδοση Mulsanne W.O., φόρος τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας και η Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, το κύκνειο άσμα του μοντέλου.

Η πρώτη παρήχθη σε 100 μονάδες και η δεύτερη σε μόλις 30 συλλεκτικά κομμάτια. Η Edition by Mulliner περιγράφεται ως το απόλυτο χειροποίητο αριστούργημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα έργο τέχνης, ένα κόσμημα των τεσσάρων τροχών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης