Η επιτυχία του γαλλικού ομίλου PSA και της Peugeot συνεχίζεται, με τα μοντέλα της γκάμας να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πελατών, καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία έχει ο κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTechTurbo, ο οποίος στα πρόσφατα βραβεία «Engine of the Year 2017» αναδείχθηκε κορυφαίος στην κατηγορία «1.000 έως 1.400 κ.εκ.». Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που το συγκριμένο μοτέρ κυριαρχεί στον θεσμό.

Ο 1.2 PureTechTurbo προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 110 και 130 ίππους, και τοποθετείται σε περισσότερα από 90 μοντέλα και εκδόσεις του Group, μεταξύ των οποίων το εξαιρετικό 3008. Στην ευρωπαϊκή αγορά, ο κινητήρας αντιπροσωπεύει για τον όμιλο PSA το ένα τρίτο επί του συνόλου πωλήσεων των μονάδων βενζίνης και πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διακρίνεται για την αποδοτική και ελαστική του λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και συνάμα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Το μοτέρ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Française de Mécanique στο Douvrin της Γαλλίας καθώς και στο Xiang Yang της Κίνας. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης ζήτησης, από τα τέλη του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του και στο εργοστάσιο Trémery, διπλασιάζοντας την παραγωγή.   

Ανακαλύψτε το 3008 με τον 1.2 PureTechTurbo


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης