Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε ότι το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της και το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου στην πολύχρονη ιστορία της ονομάζεται Cullinan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πιο πολυτελές, στιλάτο, ξεχωριστό και ακριβό SUV που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα της παγκόσμιας αυτοκίνησης που αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στην αγορά και να καταπλήξει τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του προέρχεται από το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου -βάρους 621,35 γραμμαρίων και 3.106,75 καρατίων- το οποίο είχε ανακαλυφθεί στη Νότιο Αφρική τον Ιανουάριο του 1905. Το πολυαναμενόμενο Cullinan βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τα επίσημα αποκαλυπτήρια να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018.

Η Rolls-Royce έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά teaser φωτογραφιών από τις δοκιμές του αυτοκινήτου, με το αμάξωμα να είναι πλήρως καμουφλαρισμένο. Η βρετανική εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το κορυφαίο του κόσμου, προσφέροντας στον οδηγό οτιδήποτε επιζητεί.

Μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και στα βουνά, διαθέτοντας προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, ενεργές αναρτήσεις και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Βασίζεται στην πλατφόρμα «Arhitecture of Luxury» και τροφοδοτείται από τον V12 6,75 λίτρων κινητήρα της Phantom.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης