Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του εμβληματικού sportcar έχει εξελιχθεί στο μέγιστο βαθμό. Είναι πιο γρήγορη από ποτέ, πιο ισχυρή και πιο εξελιγμένη τεχνολογικά, προσφέροντας στον οδηγό μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O boxer κινητήρας των 3,8 λίτρων με τους δύο στροβιλοσυμπιεστές VTG αποδίδει 650 ίππους και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με PDK κιβώτιο 8 σχέσεων, τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα για την κλειστή έκδοση και σε 2,7΄΄ για την cabrio, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η 911 Turbo S δεν είναι απλώς ένα «εκρηκτικό» αυτοκίνητο. H Porsche την έχει εξοπλίσει με μία σειρά πρωτοποριακών συστημάτων, όπως το «InnoDrive». Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί σε συνδυασμό με τα «Αdaptive Cruise Control» και «Active Lane Control», προσαρμόζοντας την ταχύτητα και ρυθμίζοντας την απόκριση του κιβωτίου ταχυτήτων ανάλογα τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω καμερών, radar και αισθητήρων, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, ανιχνεύει τη διαγράμμιση του δρόμου και τη χάραξη της διαδρομής, προβλέποντας την πορεία του οχήματος. Έτσι προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα και βοηθά τον οδηγό να κινηθεί και να στρίψει με ασφάλεια.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης