Θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη των τραυματισμών και την πρακτική υποστήριξη των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής οχημάτων.

Ονομάζεται «Exoskeleton Wearable Robot» και φοριέται σαν σακίδιο. Χρησιμοποιεί έναν πολυκεντρικό άξονα που συνδυάζει πολλαπλά σημεία περιστροφής με μυϊκή βοήθεια πολλαπλών συνδέσμων παρέχοντας μέγιστη δύναμη 5,5 kgf, παρότι ζυγίζει μόλις 2,8 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξωσκελετικό γιλέκο της Hyundai χρησιμοποιείται κυρίως από αυτούς που εργάζονται με τα χέρια πάνω από το κεφάλι τους, συνήθως στην κάτω πλευρά των οχημάτων στη γραμμή συναρμολόγησης.

Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους εργαζομένους, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κόπωσης, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την ασφάλειά τους.

Μάλιστα, το VEX κέρδισε πρόσφατα το βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Red Dot Design Award» στην κατηγορία καινοτόμο προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το βραβείο αποδεικνύει τη άριστη συνεργασία μεταξύ του Robotics Lab και του Κέντρου Σχεδιασμού της Hyundai. Το εργαστήριό μας προσπαθεί να πρωτοπορήσει στη ρομποτική συνδυάζοντας διάφορες τεχνολογίες. Με την επιτυχία και την αναγνώριση του VEX, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα προϊόντα που θα προσφέρουν στους ανθρώπους καλύτερη ποιότητα ζωής» δήλωσε ο επικεφαλής του Lab Robotics του Hyundai Motor, Dong Jin Hyun.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης