Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη ναυαρχίδα της σειράς Ν, το πιο γρήγορο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο της γκάμας της, το οποίο ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει στην Ευρώπη, παρουσίασε η Hyundai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Elantra N ακολουθεί το μονοπάτι που χάραξαν τα απολαυστικά i20 N, i30 N, i30 Fastback Ν, Veloster N και Kona N. Είναι το έκτο και καλύτερο μοντέλο της οικογένειας υψηλών επιδόσεων, προτάσσοντας το αγωνιστικό DNA της μάρκας σε ένα μοναδικό πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προδιαγραφές του sport sedan εκπλήσσουν. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 T-GDI κινητήρας βενζίνης των 280 ίππων και 392 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,3 δευτερόλεπτα, χάρη και στη λειτουργία N Grin Shift, που ανεβάζει στιγμιαία την ισχύ στους 290 ίππους.

Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη που έχει επιτύχει ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής της κορεατικής φίρμας.

 

Υψηλές προδιαγραφές

Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης «N Corner Carving Differential», το Launch Control και τα N modes προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί στο όριο σε περίπτωση που επιθυμεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε μια πίστα.

Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 245/35ZR. Η εμφάνισή του είναι άκρως επιθετική, διαθέτοντας μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, σταθερή πίσω πτέρυγα, διαχύτη, δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης και αναβαθμισμένα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.

Η σπορ εξάτμιση με τα ενεργά κλαπέτα χαρίζει έναν μοναδικό ήχο και το εσωτερικό συνδυάζει την κομψότητα με τις σπορτίβ καταβολές. Οι ψηφιακές οθόνες έχουν αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας επιπλέον λειτουργίες και τα ημιμπάκετ καθίσματα παρέχουν την απαιτούμενη στήριξη.

Οι πωλήσεις του νέου Hyundai Elantra N θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους από την τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες αγορές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai Bayon: Το μικρό SUV με τους εκπληκτικούς χώρους

Το νέο Hyundai Tuscon είναι ένα από τα καλύτερα SUV

290 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Hyundai Kona N

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης