Τι ρόλο μπορεί να έχει ένα ενυδρείο σε μία μονάδα παραγωγής οχημάτων; Έχει τοποθετηθεί για λόγους αισθητικής ή εκτελεί μία ουσιαστική λειτουργία για το περιβάλλον;

Την απάντηση μας δίνει η Jeep. Στο πλαίσιο της υποστήριξης του περιβάλλοντος, η αμερικανική εταιρεία σκέφτηκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να ευαισθητοποιήσει τους εργαζομένους στο εργοστάσιο του Warren, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά μείωσε τη χρήση των χημικών και του νερού. Στη συνέχεια αύξησε κατακόρυφα τη δυνατότητα ανακύκλωσης του νερού κατά τις διαδικασίες παραγωγής και μετά δημιούργησε στην είσοδο της κεντρικής εγκατάστασης ένα ενυδρείο χωρητικότητας 375 λίτρων.

Το ενυδρείο τροφοδοτείται από το νερό που έχει χρησιμοποιηθεί στη μονάδα παραγωγής. Το νερό είναι τόσο καθαρό που μπορεί να φιλοξενήσει με απόλυτη ασφάλεια μια πλούσια συλλογή ψαριών, την οποία απολαμβάνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επισκέπτες του εργοστασίου.

Η περιοχή γύρω από το Warren περιβάλλεται από λίμνες και το ενυδρείο της Jeep αποτελεί μια πολύ καλή υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι οι βιομηχανικές δραστηριότητες να βρίσκονται σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης