Μετά την υποχρεωτική στάση λόγω του lock-down που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, ο Turbo κινητήρας του συλλεκτικού Abarth με τους 180 ίππους είναι και πάλι έτοιμος να γοητεύσει με την απόδοση και κυρίως τον ήχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε ότι το «Abarth Tour of Europe in 1949 Hours» με το επετειακό 695 70° Anniversario -το οποίο, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, εκκινεί από την Ολλανδία και καταλήγει στην Πορτογαλία, καλύπτοντας περισσότερα από 3.700 χιλιόμετρα σε 1.949 ώρες- θα συνεχιστεί κανονικά.

Το ταξίδι του «σκορπιού» ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου από την Ολλανδία και συγκεκριμένα το χωριό Lijnden, περίπου 10 χλμ. έξω από το Άμστερνταμ. Στη συνέχεια το Abarth 695 70° Anniversario πέρασε από το Βέλγιο στη Γερμανία, όπου και η διαδρομή του αναγκαστικά σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Με την επιστροφή του στη βάση της μάρκας, στο Τορίνο, το αυτοκίνητο παρέμεινε στο Heritage Hub.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την άρση των μέτρων, το πανίσχυρο μικρό βάζει μπροστά εκ νέου τη μηχανή του. Από το Τορίνο το ταξίδι θα συνεχιστεί στη Γαλλική Ριβιέρα και στη συνέχεια στην Ισπανία, όπου, μέσω της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, θα τερματίσει στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Η περιοδεία θα διαρκέσει ακριβώς 1.949 ώρες, όσα δηλαδή τα αριθμημένα κομμάτια του Abarth 695 70° Anniversario, αλλά και η χρονολογία ίδρυσης της μάρκας.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης