Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, που αναδεικνύει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας και διακρίνεται για τις πλούσιες επιλογές εξατομίκευσης και τον αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, παρουσίασε η Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To concept ονομάζεται Centoventi και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας. Το πρωτότυπο είναι βασικά ένας λευκός καμβάς, έτοιμος να χρωματιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του αγοραστή. Η ιδέα είναι ότι κατασκευάζεται σε ένα χρώμα και στη συνέχεια ο χρήστης θα μπορεί να το διαμορφώνει μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης «4U», επιλέγοντας μεταξύ τεσσάρων αποχρώσεων για την οροφή, τους προφυλακτήρες, τα καλύμματα τροχών και του αμαξώματος.

Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά αξεσουάρ για το εσωτερικό των θυρών, τα καθίσματα, τις θήκες, τον πίνακα οργάνων, τις οθόνες και τα υπόλοιπα τμήματα του σαλονιού. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερα άτομα. Το ταμπλό διαθέτει μικρές οπές που επιτρέπουν τη σύνδεση εξαρτημάτων, στη λογική που ακολουθούν και τα τουβλάκια Lego.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, το πρωτότυπο Centoventi – στα ιταλικά σημαίνει 120 – εξερευνά νέους σχεδιαστικούς ορίζοντες και πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις. Για παράδειγμα τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ένα νέο συνθετικό υλικό που χρησιμοποιεί ρητίνη πολυφενόλης.

Εξίσου επαναστατική είναι και η τεχνική ραψίματος του υφάσματος που μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε αθλητικά ρούχα και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό και παράλληλα πολύ μικρά ποσοστά φύρας.

Για τον πίνακα οργάνων υπάρχουν δύο επιλογές. Στην πρώτη που είναι ιδανική για τη γενιά των Millennial, το smartphone αποτελεί την καρδιά του συστήματος σε συνδυασμό με την οθόνη 10 ιντσών. Στη δεύτερη διαμόρφωση, η οθόνη δημιουργεί έναν πίνακα οργάνων με συνολική διάσταση 20 ιντσών.  

Το Centoventi έχει συμπαγείς διαστάσεις, με το μήκος να ανέρχεται στα 3.680 χλστ., το πλάτος στα 1.740 χλστ., το ύψος στα 1.527 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.430 χλστ. Tο εντυπωσιακό με το όχημα είναι ότι φέρει διάφορες συστοιχίες μπαταριών. Στη βασική έκδοση η αυτονομία είναι στα 100 χιλιόμετρα, ενώ στην πιο πλούσια φθάνει τα 500 χλμ.

Η κάθε μπαταρία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση του χαμηλού κέντρου βάρους. Όσο για την παροχή φόρτισης, βρίσκεται στο κέντρο της βάσης του παρμπρίζ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης