Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο Molsheim της Γαλλίας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Bugatti, μία από τις πιο προηγμένες και σύγχρονες μονάδες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί κατασκευάζεται και συναρμολογείται η Chiron, με το εργοστάσιο να θυμίζει αίθουσα χειρουργείου νοσοκομείου, αφού ακόμα και το πάτωμα στην κυριολεξία γυαλίζει. Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής του hypercar και ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζονται 12 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν περάσει την πόρτα του εργοστασίου 70 από τις συνολικά 500 μονάδες της Chiron. Για να παραχθεί ένα όχημα απαιτούνται έξι μήνες και 20 εξειδικευμένοι μηχανικοί. Το hypercar αποτελείται από περίπου 1.800 μέρη, τα οποία συναρμολογούνται στο χέρι.

Το κόστος μιας Chiron αγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ και ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος αμέσως μετά την παραγγελία να επισκεφθεί το εργοστάσιο στην Αλσατία. Εκεί τον περιμένει ο σχεδιαστής και ο επικεφαλής μηχανικός. Μαζί επιλέγουν τα χρώματα, τις επενδύσεις, το δέρμα, την απόχρωση του carbon, τις ραφές και τις ζώνες ασφαλείας.

Στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία συναρμολόγησης του αυτοκινήτου, η βαφή του αμαξώματος και των τμημάτων και η τοποθέτηση των μηχανικών μερών. Αφού οι μηχανικοί κάνουν όλους τους ελέγχους και δοκιμάσουν τον θηριώδη W16 8.0 quad-turbo κινητήρα στο δυναμόμετρο, οι τεχνίτες αναλαμβάνουν την τοποθέτηση του σαλονιού στην καμπίνα.

Έπειτα από 180 μέρες περίπου, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη ή να μεταφερθεί στην αντιπροσωπεία της εταιρείας όπου έχει γίνει η παραγγελία.

Για την ιστορία να πούμε πως η πρώτη Chiron αλλά και το πρωτότυπο Vision GT Concept, δηλαδή δύο συλλεκτικά οχήματα που σε κανονικές συνθήκες έπρεπε να κοσμούσαν το μουσείο της Bugatti, πωλήθηκαν στον πρίγκιπα Badr bin Saud της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο νεαρός πρίγκιπας προσέφερε ένα απίστευτο ποσό, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της εταιρείας να του δώσουν τα συλλεκτικά οχήματα και να βγάλουν και δελτίο Τύπου για να ανακοινώσουν την πώλησή τους. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στο παλάτι του στο Ντουμπάι. Αν και δεν έγινε γνωστό το ποσό που έδωσε ο ζάπλουτος Σαουδάραβας, λέγεται ότι ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης