Άμεση ήταν η αντίδραση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), έπειτα από τις αποκαλύψεις περί μείωσης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ETSC, Antonio Avenozo, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι λανθασμένη και στέλνει εντελώς διαφορετικά μηνύματα. «Η απόφαση αυτή θα είναι ένα βήμα πίσω για την Ελλάδα. Η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση προσοχής αποτελούν κύριες αιτίες πρόκλησης συγκρούσεων και θανάτων στον δρόμο. Η μείωση των προστίμων στέλνει εντελώς λανθασμένο μήνυμα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκπληκτα έμειναν και τα μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», λέγοντας πως η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση. Τη στιγμή που οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν δραστικά μέτρα και αυξάνουν τα πρόστιμα, εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, χωρίς μάλιστα να λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα.  

Αξίζει να σημειώσουμε πως η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην οδική ασφάλεια μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. Επίσης, κάθε χρόνο, στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνουν τη ζωή τους 26.000 άνθρωποι και τουλάχιστον 135.000 τραυματίζονται βαριά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης