Οι δοκιμές εξέλιξης του νέου supercar ξεκίνησαν και επίσημα, με τους μηχανικούς της αμερικανικής εταιρείας να βγάζουν για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο GT αναμένεται στην αγορά το 2016, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στον Καναδά και η τιμή του υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 400.000 δολαρίων. Η έκδοση παραγωγής διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο που είδαμε πριν λίγους μήνες στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

 Όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες, υπάρχουν αλλαγές στους καθρέπτες και τα φώτα, με τα αεροδυναμικά βοηθήματα να παραμένουν ίδια. Το αμάξωμα και το σασί είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, διαθέτοντας μια από τις καλύτερες αναλογίες κιλών/ίππο στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford το τοποθετεί απέναντι από την Lamborghini Aventador, δείχνοντας ότι στοχεύει πολύ ψηλά. Τροφοδοτείται από τον V6 3.5 Ecoboost twin-turbo κινητήρα, με την απόδοση να ξεπερνά τους 700 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Φέρει carbon κεραμικά φρένα, ζάντες 20 ιντσών, ενεργή πίσω πτέρυγα, αυτόματα ρυθμιζόμενη και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Όπως έχει ανακοινώσει η «μπλε οβάλ» φίρμα, ετησίως θα παράγονται μόλις 250 μονάδες του μοντέλου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης