Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες πέρασε για μια ακόμα φορά η Ford, καθώς πέντε χρήστες ολοκλήρωσαν ένα διήμερο εικονικό άθλο στο τιμόνι του αγωνιστικού GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαμβάνοντας θέση πίσω από την κονσόλα Xbox One, οι Cara Scott, 25 ετών, από τη Βρετανία, Helene Cressot, από τη Γαλλία, Johannes Knapp, 30 ετών, από τη Γερμανία, Andrea Lorenzo Facchinetti, 42 ετών, από την Ιταλία και Jesús Sicilia Sánchez, 23 ετών, από την Ισπανία, οδήγησαν στην εικονική εκδοχή του circuit «Le Sarthe» που χρησιμοποιείται για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans

Οδηγώντας για 48 ώρες, 29 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα και καλύπτοντας 41.004 εικονικά χιλιόμετρα και 3.015 γύρους, οι παίκτες επιβίωσαν με διαστήματα ολιγόλεπτου ύπνου (power naps), καταναλώνοντας 32 ενεργειακά ποτά, 146 μπουκάλια νερού, 47 μπουκάλια αναψυκτικά και 3 κιλά γλυκά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκριτικά με τους 136 γύρους του Mücke στο Le Mans – τους οποίους ολοκλήρωσε σε 9:05.40 ώρες πραγματικής οδήγησης– οι πέντε παίκτες έκαναν κατά μέσο όρο 603 γύρους ο καθένας σε χρόνο 48:29.21 ωρών, στην πρόκληση του Forza Motorsport 6 , στο Ευρωπαϊκό αρχηγείο της Ford στην Κολωνία.  

«Για μένα είναι αδιανόητο να βλέπω κάποιον να μένει ξύπνιος όλη τη νύχτα, είτε πρόκειται για μαραθώνιο συγκρουόμενων αυτοκινήτων ή για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες μπροστά στην τηλεόραση. Δύο ημέρες σε ένα αγωνιστικό παιχνίδι είναι υπεράνθρωπη προσπάθεια», δήλωσε η Lena Kuhlmann, επίσημος κριτής των GUINNESS WORLD RECORDS.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης