Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η επιτροπή του θεσμού «International Truck of the Year» ανακοίνωσε τον μεγάλο νικητή για τη φετινή χρονιά. Τον πολυπόθητο τίτλο, το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία των οχημάτων βαρέος τύπου, έλαβε το ολοκαίνουριο MAN TGX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλέκτορες -24 δημοσιογράφοι από τα κορυφαία έντυπα- ανακήρυξαν το MAN TGX το «International Truck of the Year 2021», με το φορτηγό της γερμανικής μάρκας να συγκεντρώνει στο σύνολο 155 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της επιτροπής εξήραν το μοντέλο της MAN για τις τεχνολογικές καινοτομίες, την οδηγική άνεση, την ποιότητα, την οικονομία καυσίμου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το κόστος ιδιοκτησίας. Επίσης το εγκωμίασαν για τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ασφάλεια, τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.  

Το MAN TGX είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Φεβρουάριο του 2020 και προσφέρεται με τρεις καμπίνες, παρέχοντας τη μέγιστη άνεση διαμονής και πλούσιο αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχει ο D15 9.0 λίτρων απόδοσης 330, 360 και 400 ίππων, ο εξακύλινδρος D26 12,4 λτ. με τους 430, 470 και 510 ίππους, καθώς και ο D38 15,3 λίτρων με ισχύ 540, 580 ή 640 ίππων. Το 12άρι κιβώτιο με λειτουργία «SmartShifting» συνδυάζει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων σε όλες τις σχέσεις μετάδοσης, ενώ το «Idle Speed Driving»  επιτρέπει την πραγματοποίηση λεπτών ελιγμών και την αργή κίνηση σε μποτιλιάρισμα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης