Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή της πρωτότυπης άκατου στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, παρουσία 300 εξειδικευμένων μηχανικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άκατος με το πρωτοποριακό σύστημα πρόωσης έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου και αποτελεί δημιουργία της Hyperloop One, σε συνεργασία με την SpaceX και την Tesla Motors. Στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφορών, με το οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο μέλλον με υψηλές ταχύτητες.

Στη δοκιμαστική διαδρομή το Hyperloop άγγιξε τα 160 χλ./ώρα στον απίστευτο χρόνο του 1,1 δευτερολέπτου. Όταν ολοκληρωθεί το project η άκατος θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 1.200 χλμ./ώρα την ώρα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων μέσω γιγάντιων σωλήνων, που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε εκπληκτικούς χρόνους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hyperloop One, Rob Lloyd, το σύστημα με τις σιδηροτροχιές υψηλών ταχυτήτων, τη ρομποτική συγκόλληση και τους ηλεκτρομαγνήτες θα είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία μέχρι το 2019 και ανθρώπους μέχρι το 2021.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης