Έπειτα από τα hatchback και station, η κορεατική φίρμα παρουσίασε την τρίτη έκδοση αμαξώματος του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου με την ονομασία Fastback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο i30 Fastback ανήκει στα πεντάθυρα coupe και διακρίνεται για την κεκλιμένη γραμμή της οροφής, το χαμηλότερο κέντρο βάρους και το δυναμικό πίσω τμήμα. Σε σχέση με το συμβατικό hatch που κυκλοφορεί, είναι κατά 115 χλστ. μακρύτερο και κατά 30 χλμ. πιο χαμηλό.

Επίσης, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση προς όφελος της σπορ οδικής συμπεριφοράς και κατά 15% σκληρότερα ελατήρια. Τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI των 110 ίππων, τον 1.4 T-GDI με τους 140 ίππους και τον 1.6 CRDi με τους 110 και 136 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το i30, περιλαμβάνοντας σύστημα πολυμέσων με οθόνη 5 ή 8 ιντσών, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphones, ενεργό cruise control, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας Cross Traffic Alert, Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist και Lane Keeping Assist.

Η εμπορική πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με αυτές των i30 hatchback και station.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του i30

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης