Ονομάζεται Ami, ανήκει στα ηλεκτρικά διθέσια πόλης, έχει μήκος μόλις 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39μ., ύψος 1,52μ και βάρος 458 κιλά. Πατάει σε ζάντες 14 ιντσών και διακρίνεται για τη φουτουριστική εμφάνιση, τα νεανικά χρώματα και την πρακτική καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Citroen τοποθετείται απέναντι από το Renault Twizy και μέσα στον Μάρτιο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία, αρχικά από την αγορά της Γαλλίας. Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να κινούνται γρήγορα και ευέλικτα μέσα στην πόλη, να παρκάρουν παντού και να μην καταναλώνουν καθόλου καύσιμο.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες, με τη γαλλική φίρμα να έχει προσθέσει αρκετούς χώρους αποθήκευσης για μικρές αποσκευές, όπως κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και στο πίσω τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ami τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 6 kW, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh. Φορτίζει από οικιακό δίκτυο σε περίπου 3 ώρες, έχοντας αυτονομία 70 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα από την ηλικία των 14 ή 16 ετών -ανάλογα τη νομοθεσία κάθε χώρας- με την τιμή του στη Γαλλία να ξεκινά από 6.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα μακροχρόνιας ενοικίασης έναντι του ποσού των €19,99 ευρώ το μήνα (48 μήνες με προκαταβολή €2.644) ή χρέωσης a la carte από €0,26/λεπτό με μηνιαία συνδρομή €9,90.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης