Έπειτα από το ID.3, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι, η Volkswagen είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της οικογένειας ID.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται ID.4 και ανήκει στα compact SUV. Βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten), έχοντας συμπαγείς διαστάσεις, άφθονους εσωτερικούς χώρους, σπορ χαρακτηριστικά, διαισθητική λειτουργία και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, ευφυής ταυτότητα και προηγμένες τεχνολογίες. Το ψηφίο 4 από την άλλη υποδηλώνει το νέο μοντέλο ως εκπρόσωπο στην κατηγορία compact SUV.

Το αεροδυναμικό εξωτερικό σχήμα του ID.4 θέτει τέλεια το σκηνικό για την αρχιτεκτονική της MEB: κοντό εμπρός άκρο, μακρύ μεταξόνιο, εξαιρετικοί χώροι στην καμπίνα και φιλοσοφία open space.

Η μπαταρία υψηλής τάσης που βρίσκεται κάτω από τον χώρο επιβατών εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. Η αυτονομία φθάνει έως τα 500 χιλιόμετρα, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς ή στους τέσσερις, ανάλογα την έκδοση.

Το εντυπωσιακό αλλά εύκολο στη χρήση cockpit του ID.4 ελέγχεται με την αφή ή με φωνητικές εντολές, προσφέροντας υψηλά επίπεδα τεχνολογίας και πλήρη συνδεσιμότητα.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau, μαζί με το ID.3 και θα είναι το πρώτο κλιματικά ουδέτερο SUV σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης