Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα εμπνευσμένο αισθητικά μοντέλο, με ξεχωριστή σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογίες, κορυφαία ηλεκτρική απόδοση και υψηλή αυτονομία, παρουσίασε η Cupra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Born αποτελεί την πιο σύγχρονη έκφραση του sportiness, όπως υποστηρίζει η ανεξάρτητη Σε 7 λεπτά παρέχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων.ισπανική μάρκα της Seat. Θα μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο και η κατασκευή του θα γίνει στην ανακαινισμένη μονάδα της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, την ίδια δηλαδή με το VW ID.3. Έχει τις ίδιες περίπου διαστάσεις με το γερμανικό hatchback, με το μήκος να αγγίζει τα 4.322 χλστ., το πλάτος τα 1.809 χλστ. και το ύψος τα 1.537 χλστ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεαματικό

Κομψό, σπορ και ιδιαίτερα ελκυστικό.

Αν και θυμίζει έντονα το «αδελφό» ID.3, το Born είναι ακόμα πιο σπορτίφ χάρη στις έξτρα πινελιές που έχουν προσθέσει οι σχεδιαστές της Cupra. Τα φώτα LED είναι εμπνευσμένα από τα ανθρώπινα μάτια, πίσω μια ενιαία φωτεινή λωρίδα ενώνει τα φωτιστικά σώματα, ενώ στον προφυλακτήρα συναντάμε διαχύτη.

Η απόχρωση χρωμίου σε σήμα, ζάντες και προφυλακτήρα προσδίδει έναν τόνο αποκλειστικότητας. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η μεγάλη οθόνη 12 ιντσών που προσφέρεται στάνταρ κερδίζει τις εντυπώσεις.

Οι λεπτομέρειεις χρωμίου κάνουν τη διαφορά.

Αρκετά στοιχεία στην καμπίνα είναι από ανακυκλωμένα υλικά, όπως, για παράδειγμα, τα ημιμπάκετ καθίσματα, των οποίων η επιφάνεια καλύπτεται από ανακυκλώσιμο πολυμερές ύφασμα Seaqual Yarn από πλαστικό, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς και ποτάμια.

Εντυπωσιακά καθίσματα απο ανακυκλωμένα υλικά.

Μπροστά από το σπορ τιμόνι με τα αγωνιστικού τύπου κουμπιά υπάρχει μια μικρότερη οθόνη όπου προβάλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας κάθε λογής σύστημα άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας. Φυσικά δεν λείπουν οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας.
Οι χώροι είναι κορυφαίοι για την κατηγορία, με το πορτμπαγκάζ να έχει όγκο 385 λίτρων.

 

Από 150 έως 231 ίππους

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στη Γερμανία.

Το νέο Born θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μπαταρίας με την κίνηση να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Στη βάση της γκάμας είναι η έκδοση με τους 150 ίππους και τα 310 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh προσφέρει αυτονομία 340 χιλιομέτρων με βάση τον κύκλο WLTP.

Τον Σεπτέμβριο μπαίνει στην παραγωγή.Ακολουθούν η έκδοση με την μπαταρία των 58 kWh και δύο εκδόσεις ισχύος (204 και 231 ίππους). Η ροπή είναι στα 310 Nm και η αυτονομία στα 42 χιλιόμετρα. Εδώ οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,3 και 6,6 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Η top έκδοση του Born εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, αποδίδει επίσης 231 ίππους και 310 Nm ροπής, τα 0-100 έρχονται σε 7 δευτερόλεπτα και η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 540 χιλιόμετρα.

Εκπληκτικού σχεδιασμού ζάντες.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatch της Cupra μπορεί να φορτίζει από οποιοδήποτε δίκτυο με ισχύ φόρτισης έως 125 kW. Από ταχυφορτιστή αναπληρώνει ενέργεια από το 5% στο 80% σε 35 λεπτά και παρέχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις 7 λεπτά.

Για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πελατών, η ισπανική μάρκα θα διαθέσει μαζί με την αγορά του Born επιτοίχιους φορτιστές (wallbox) με δυνατότητα σύνδεσης WiFi και Cupra Charger Pro με 4G και WiFi.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από βιώσιμα υλικά τα bucket καθίσματα του CUPRA Born

Εντυπωσιακό ταχύπλοο με την υπογραφή της Cupra

Πόσα είναι τα τέλη κυκλοφορίας στο υπέροχο Cupra Formentor;

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης