Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μεταξύ των 15 ηλεκτρικών πρωτοτύπων που μας παρουσίασε η Toyota και πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ο Akio Toyoda, βρισκόταν και ένα αγροτικό το οποίο πιθανότατα να αποτελεί τον ηλεκτρικό απόγονο του γνωστού Hilux.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό πλάνο της Toyota περιέχει 30 συνολικά ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 θέλοντας να καλύψει χρόνο αλλά και να διαθέτει πολύ σύντομα ηλεκτρικές επιλογές σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτων. Μικρά, μικρά crossover, SUV ακόμα και sport διθέσια roadsters. Από την προσφερόμενη γκάμα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα όχημα επαγγελματικής χρήσης με καρότσα το οποίο και είδαμε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη συγκεντρωτική παρουσίαση.

Πιθανότατα και αυτό το όχημα θα ανήκει στην γκάμα bZ (beyond zero) και θα παρουσιαστεί επίσημα στην επόμενη διετία. Πλέον οφείλουμε να συνηθίζουμε και την ιδέα των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων όπως τα αγροτικά, καθώς και αυτά είναι υποχρεωμένα να μηδενίσουν τους ρύπους τους. 

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ένα ηλεκτρικό Pick-up μπορεί να φορτωθεί και να ρυμουλκήσει;
Ένα αγροτικό οφείλει να έχει μεγάλο χώρο φόρτωσης αλλά και να είναι σε θέση να ρυμουλκεί έναν και δύο τόνους. Σίγουρα ένα ηλεκτρικό όχημα έχει τρομερή δύναμη, όμως τι γίνεται με την μπαταρία; Οι αυτονομίες υπολογίζονται σχεδόν σε τέλειες συνθήκες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την κατανάλωση σε κάθε ειδική περίσταση. Παράλληλα τίθεται και το θέμα του νερού! Πόσο σίγουρος νιώθει ένας οδηγός να «βουτήξει» στα νερά με ένα αυτοκίνητο γεμάτο μπαταρίες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης