Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ινδική εταιρία Tata προσέφερε κάποτε το φθηνότερο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο προς πώληση στον πλανήτη και όλα δείχνουν πως συνεχίζει την παράδοση κυκλοφορώντας το πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο. Το Tiago EV σχεδιάστηκε ειδικά για την ινδική αγορά και προσφέρει ένα αξιοπρεπέστατο πακέτο για μόλις 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tiago EV είναι ένα μικρό hatchback μηδενικών εκπομπών ρύπων που θα πωλείται με δύο διαθέσιμα πακέτα μπαταριών. Το XE είναι η βασική έκδοση με πακέτο μπαταρίας 19,2 kWh, η οποία μπορεί να προσφέρει έως και 250 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Οι Ινδοί πελάτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για μια μεγαλύτερη μπαταρία μπορούν να αποκτήσουν τα μοντέλα XT, XZ+, XZ+ Tech LUX, εξοπλισμένα στάνταρ με μπαταρία 24 kWh. Με αυτή, η αυτονομία αυξάνεται στα 315χλμ. ενώ με μόλις 30 λεπτά φόρτισης μπορεί να προσφέρει μέχρι και 110χλμ. αυτονομίας. 

Η ισχύς είναι 74 ίππων (55 κιλοβάτ) και η ροπή στα 114 Nm. Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες σχετικά με το 0-100 αν και η Tata λέει ότι το Tiago EV πιάνει τα 60χλμ./ώρα σε κάτω από 6 δευτ.

Τέλος η λίστα εξοπλισμού του, περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους/ρυθμιζόμενους πλευρικούς καθρέπτες, μαύρη οροφή για διχρωμία με το υπόλοιπο αμάξωμα, οθόνη αφής με σύστημα πολυμέσων Harman, ηχοσύστημα με 8 ηχεία, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, και αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα του δίνατε μία ευκαιρία για 10.000 ευρώ;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης