Το υπέροχο track car της Honda

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 15:09
Το υπέροχο track car της Honda

Ένα εντυπωσιακό όχημα που συνδυάζει στοιχεία από τα μονοθέσια της F1 και από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες του MotoGP, παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα.

Ονομάζεται Project 2&4 και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εσωτερικού διαγωνισμού της Honda. Συνολικά, συμμετείχαν 80 σχεδιαστές της εταιρείας από όλο τον κόσμο, τόσο από το χώρο του αυτοκινήτου, όσο και της μοτοσικλέτας. Έχει μήκος λίγο πάνω από τα 3 μέτρα και πλάτος στο 1,8μ., με τα χρώματα και τη μηχανική διάταξη να είναι εμπνευσμένα από το μονοθέσιο RA272 του 1965.

Για την κίνηση φροντίζει ο τετράχρονος V4 999 κ.εκ. κινητήρας της αγωνιστικής μοτοσικλέτας RC213V του MotoGP, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη μία πλευρά του πλαισίου. Στην άλλη, βρίσκεται το μπάκετ κάθισμα με τις ζώνες τεσσάρων σημείων, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι είναι κρεμασμένο στον αέρα.

Ο κινητήρας αποδίδει 215 ίππους στις 14.000 σ.α.λ και 118 Nm ροπής στις 10.500 σ.α.λ., συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DCT διπλού συμπλέκτη, με το βάρος του οχήματος να είναι στα 405 κιλά. Οι επιδόσεις αναμένονται εξαιρετικές, όπως και η οδική συμπεριφορά, με τη Honda να αναφέρει πως το όχημα χαρίζει στον οδηγό την ελευθερία που προσφέρει μια μοτοσικλέτα και την ευελιξία ενός αυτοκινήτου.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα υλικά κατασκευής, είναι βέβαιο πως χρησιμοποιεί ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Το τιμόνι θυμίζει αυτό των μονοθεσίων της F1 και το κλασικό ταμπλό έχει αντικατασταθεί από μια διαφανή ψηφιακή οθόνη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 15:09