Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Renault 4L σβήνει τα 60 κεράκια και το γιορτάζει με έναν απίστευτο τρόπο. Πετώντας!
Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την εταιρία TheArsenale και δημιούργησαν ένα ιπτάμενο drone, φόρο τιμής στο θρυλικό 4L. Με την ονομασία AIR4 έρχεται σήμερα να μας δώσει μία πραγματική γεύση για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα στα επόμενα 60 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακό σε όλα του
Το αμάξωμα του AIR4, αν και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα (για να αντέχει όλες τις πιέσεις στον αέρα), διατηρεί την σχεδιαστική υπογραφή του αρχικού αυτοκινήτου. Ο οδηγός για να εισέλθει στη καμπίνα, ανασηκώνει το πίσω μέρος του, την ώρα που σε κάθε γωνία του οχήματος υπάρχει και ένας μεγάλος έλικας. Η εικόνα του εσωτερικού παραμένει άγνωστη, όμως πιθανότατα θα θυμίζει περισσότερο πιλοτήριο παρά αυτοκίνητο, για να είναι ασφαλέστερος ο χειρισμός του.

Διανύει 26 μέτρα το δευτερόλεπτο
Το AIR4 τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου συνολικής χωρητικότητας 90.000mAh, την ώρα που κάθε έλικας μπορεί να ωθήσει μέχρι και 96 κιλά. Με φουλ γκάζι, το αμάξωμα καταφέρνει να διανύει 26 μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 700 μέτρα υψόμετρο. 
Η μοναδικότητα του συνόλου είναι τέτοια, που θα παραμείνει ως έκθεμα στο μουσείο Atelier Renault στο Παρίσι μέχρι το τέλος του έτους και στην συνέχεια θα ξεκινήσει την περιοδεία του σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης