H εταιρεία από το Ingolstadt παρουσίασε το νέο R8 Spyder V10 Plus, το πιο ισχυρό ανοικτό μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ, αλλά και το ακριβότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Spyder έκδοση του R8 V10 Plus τροφοδοτείται από τον V10 5,2 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος στην περίπτωσή της αποδίδει 610 ίππους και 560 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Οι επιδόσεις του «ονειρικού» Audi είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 328 χλμ./ώρα. Πίσω από τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ή 20 ιντσών κρύβονται οι κεραμικοί δίσκοι των 380 χλστ., με τις εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τις τετραπίστονες πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οροφή ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού και έχει βάρος μόλις 44 κιλά, χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών. Το R8 Spyder V10 Plus προσφέρεται σε 11 χρώματα, μεταξύ των οποίων είναι το καινούργιο «Green Design» και τρεις αποχρώσεις για την οροφή.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το χρώμα των διακοσμητικών, την απόχρωση της γρίλιας, των απολήξεων της εξάτμισης και των αεραγωγών στο πλάι. Αρκετές είναι οι επιλογές και στο εσωτερικό, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τα μπάκετ καθίσματα, τις λεπτομέρειες από carbon και τιτάνιο και τις χειροποίητες ραφές να κάνουν τη διαφορά. 

Τα βιβλία παραγγελιών άνοιξαν στη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 207.500 και τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης