Η Dodge έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Challenger SRT Hellcat Redeye, του ισχυρότερου και ταχύτερου αμερικανικού muscle car που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «θηρίο» της Dodge ακολουθεί την παραδοσιακή αισθητική της φίρμας, με τους αεραγωγούς στο καπό, τα στρογγυλά φώτα, τα τονισμένα φτερά και το μυώδες πίσω τμήμα, να ακολουθούν το μοτίβο των μοντέλων της δεκαετίας του 1970.

Στην καμπίνα έχουν χρησιμοποιηθεί ανώτερης ποιότητας υλικά, η κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων είναι προσανατολισμένη προς την πλευρά του οδηγού και τα σπορ καθίσματα με τις δερμάτινες επενδύσεις προσφέρουν την βέλτιστη άνεση και στήριξη στο σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος V8 6,2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 808 ίππων και 707 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

Το Challenger SRT Hellcat Redeye θα είναι διαθέσιμο στη βασική έκδοση και στην Widebody Package, η οποία περιλαμβάνει μεγαλύτερα ελαστικά, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και φαρδύτερα φτερά.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Brampton το φθινόπωρο, με τις πρώτες παραδόσεις στις ΗΠΑ να προγραμματίζονται στο τέλος του έτους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης