Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε επίσημα το νέο Kodiaq RS, το δυνατότερο και πιο γρήγορο πετρελαιοκίνητο όχημα που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο «καυτό» επταθέσιο SUV διαθέτει επιβλητική εμφάνιση, με το μπλε μεταλλικό χρώμα του αμαξώματος και τις μαύρες λεπτομέρειες να τονίζουν τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Skoda έχει τοποθετήσει ιδιαίτερα δυναμικό bodykit, περιλαμβάνοντας στον βασικό εξοπλισμό ζάντες 20 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης και full LED φωτιστικά σώματα. Στην ευμεγέθη μάσκα δεσπόζει το νέο λογότυπο RS, με τα καπάκια των καθρεπτών, τις ράγες οροφής και τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών να είναι σε μαύρο χρώμα.

Η καμπίνα εντυπωσιάζει με την αισθητική και την ποιότητα. Το αυτοκίνητο διαθέτει στάνταρ σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, επενδύσεις alcantara και κόκκινες ραφές. Τα πλαϊνά των εμπρός καθισμάτων καλύπτονται από «carbon δέρμα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, προσφέροντας άριστη στήριξη στο σώμα του οδηγού και του συνοδηγού.

Το λογότυπο RS κυριαρχεί στις πλάτες των καθισμάτων και στο flat bottom τιμόνι, με το alcantara, τις κόκκινες ραφές και το ανθρακόνημα να συνδυάζονται ιδανικά σε όλες τις επιφάνειες του σαλονιού, αναδεικνύοντας τη φινέτσα και το στυλ του μοντέλου.

Επίσης, δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit, η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, τα σπορ καθίσματα και το σύστημα «Dynamic Sound Boost», προσαρμόζοντας τον ήχο του κινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο χρήστης.

Κάτω από το καπό του Kodiaq RS βρίσκεται ο πανίσχυρος 2.0 BiTDI πετρελαιοκινητήρας του ομίλου VW. Το μοτέρ αποδίδει 240 ίππους και 500 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, λογικά θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου, όποτε και θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου στην έκθεση του Παρισιού. Αξίζει να σημειώσουμε πως, στη διάσημη πίστα του Nurburgring, το Kodiaq RS σημείωσε χρόνο 9 λεπτά και 29,84 δευτερόλεπτα, κάνοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία των επταθέσιων SUV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης