Η σουηδική φίρμα παρουσίασε την πιο δυνατή έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV, η οποία τοποθετείται απέναντι από τα BMW X5 M και Mercedes GLE AMG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο XC90 T8 Twin Engine αποτελεί δημιουργία του τμήματος Polestar, του ιδιόκτητου πλέον βελτιωτικού οίκου, υιοθετώντας όλα τα σπορ χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων με τη σφραγίδα του «πολικού αστέρα». Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, το «θηριώδες» SUV αποδίδει συνδυαστικά 421 ίππους και 680 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Χάρη στο προηγμένο υβριδικό power unit – βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας- η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με την αυτονομία σε ηλεκτρική λειτουργία να αγγίζει τα 43 χλμ. Για την βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς, οι μηχανικοί της Polestar έχουν αναβαθμίσει το κιβώτιο ταχυτήτων, τις αναρτήσεις και το σύστημα πέδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εξέλιξη του οχήματος συμμετείχε και ο οδηγός αγώνας της Polestar Cyan Racing και τέσσερις φορές πρωταθλητής στο σκανδιναβικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού Thed Bjork. Αναμένουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του XC90 T8 Twin Engine Polestar και το χρόνο λανσαρίσματος στις αγορές.

Για να δείτε το νέο XC90 πατήστε εδώ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης